Tour de geuze

Bier, cider, wijn & Trein

De negende editie van de Tour de geuze, een open dag van de lambikbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland verenigd in HORAL, vond plaats op zondag 21 april. Naar goede traditie reed er vanuit Leiden weer een bus (met opstapmogelijkheid in Rotterdam en Breda) naar een viertal deelnemers plus een restaurant.
Eerst stop was bij Gueuzerie Tilquin, de nieuwste geuzesteker, gevestigd in Bierghes (Bierk), gemeente Rebecq (Roosbeek), in Waals-Brabant. Wat hier vooral opviel is de even simpele als slimme oplossing voor het schuim dat uit het bomgat van een vat komt wanneer de vergisting in volle gang is: een pijp die het afvoert naar een gereedstaande emmer. Daarnaast een nieuw bier: Oude Quetsche, lambiek hergist met pruimen.
Daarna ging het naar bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg (gemeente Beersel), waar diverse geuzes en fruitbieren geproefd konden worden en men een leerzame film en de permanente tentoonstelling kon bekijken.
Derde…

View original post 132 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s